tiistai 1. joulukuuta 2015

Tasan kuukausi!

Nyt olisi tasan kuukausi lähtöön, vähän jännittää.... Tai ei niin vähääkään! Kaikki on valmista lähtöön, paitsi vielä ei ole tietoa majoituksesta. Taidetaan pakata matkalaukkuun teltta mukaan. 

Kaikki alkoi noin vuosi sitten, kun meille kerrottiin mahdollisuudesta lähteä harjoitteluun ulkomaille. Meille näytettiin toisen sosionomiopiskelijan tekemä kooste omasta vaihdostaan Dominicalla, se oli rakkautta ensisilmäyksellä!

Tiesimme, että hakuprosessiin kuuluu paljon tehtävää, mutta emme kuvitelleet sen olevan nääääääääin pitkä ja hermoja raastavaa. Kesällä sitouduimme Allianssin nuorisovaihto-ohjelmaan (Work Experience Caribia) maksamalla 370€, joka kattoi harjoittelupaikan etsimisen ja kaiken muun virallisen meidän puolesta. Ohessa linkki nuorisovaihdon sivuille: http://www.nuorisovaihto.fi/etusivu/ 


Lokakuun 14 päivä oli se päivä, jolloin saimme tiedon harjoittelupaikastamme. Paikkamme tulisi olemaan Dominicalla sijaitseva pieni Soufrieren kylä ja Goodwill: in peruskoulu. Harjoittelupaikan saimme tietää todella myöhään, koska Dominicalla oli loppusyksystä riehunut Erika-hirmumyrsky. Myrskyn takia tietoliikenne oli siis todella hidasta, mutta olimme todella tyytyväisiä ja onnellisia saadessamme vihdoin tiedon harjoittelupaikasta.

Ennen lähtöä on joutunut miettimään paljon käytännön asioita. Esimerkiksi rokotteet, joita joiduimme ottamaan enemmän kuin tarpeeksi: A- ja B-hepatiitit, influenssarokote sekä meineillään oleva lavantautirokote (tosin se haluttiin ottaa suun kautta, koska me voitiin). Muistakaa tarkistaa, että muut esim. jäykkäkouristus on voimassa, koska Annalla ei ollut ja meinasi jäädä myös ottamatta ja reissu tekemättä...!

Koska mikään ei ole ilmaista, niin tämäkin "lysti" jotain kustantaa. Onneksi on olemassa säätiöitä, joista pystyi hakemaan apurahaa ja koulultammekin olemme saamasssa jonkin suuruisen apurahan. Haimme Otsakorven säätiöltä sekä Kansan sivistysrahastolta hieman rahaa elämiseen ja ehkä ihan vähän uuteen kulttuuriin tutustumiseen. Muistakaa nämäkin tehdä ajoissa, ei niinkuin Anna. 

Nyt siis kaikkien sopimuksien kirjoittamisen, rokotteiden ottamisen ja muun stressin ohella voidaan vain odottaa ja jännittää lähtöpäivää. Toivottavasti se ensilumi tulisi jouluksi ennen kuin lähdemme ja te muut ihanat mussukat saatte jäädä nauttimaan siitä! XOXO

Palaillaan lähempänä lähtöä! ;) 

A&E

Fiilisteltiin vähän Karibia-laseilla!
Esme

Ansku
             


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti