tiistai 15. maaliskuuta 2016

Hiekkaa bikineissä

Tänään alkoi viimeinen viiko Goodwill primary koulussa, onneksi! Harjoittelu täällä on ollut henkisesti hyvin raskas. Koulumaailma, oppilaat, opettajat ja opetustapa ovat todella erilaisia kuin Suomessa ja meillä on ollut haastetta sopeutua niihin. Harjoittelun aikana molemmat meistä olemme oppineet varmasti paljon kärsivällisyyttä ja joustavuutta. Täällä vietetty aika on myös avannut molempien silmät ja osaamme nyt arvostaa paljon paremmin kaikkea sitä mikä on hyvin Suomessa. Go Suomi!! :) :) Ymmärrys eri kulttuureja, tapoja ja erilaisia ihmisiä kohtaan on myös syventynyt. 

Perjantaina 4.3 koulussa järjestettiin liikuntapäivä stadionilla, pääkaupungissa. Anna lähti tuolloin jo aikaisemmin, koska hänen opettajansa ei päässyt tulemaan paikalle ja Annan täytyi huolehtia luokasta. Essi saapui myöhemmin Miriamin kanssa. Stadionilla oli järjestetty erilaisia kilpailuja luokkien välillä: oppilaat hyppivät pussijuoksua, vetivät köyttä, juoksivat kilpaa...yms. Myös Essi osallistui päivään ottamalla osaa opettajien väliseen 100 metrin juoksuun, melko huonolla menestyksellä tosin :D Opettajat olivat todella kovia juoksemaan!


Stadionilla urheilupäivänä

Toisen luokan oppilaat lähdössä
pussihyppelemään

Siellä se Essi pinkoi!

Tytöt vastaan pojat köydenvetoa, epäreilua?


Kuten karnevaalien aikaan järjestetyssä urapäivässä myös stadionilla suurin osa oppilaista vain juoksenteli pitkinpoikin penkkirivistöjä, söivät karkkia ja tappelivat. Vain harva seurasi muiden suorituksia. Melu ja hälinä kävivätkin niin suureksi meille, että meidän täytyi lähteä aikaisemmin kotiin. Pää ei yksinkertaisesti jaksanut enempää.

Koko viime viikon vietimme kirjallisuusviikkoa. Viikon aikana oppilaat saivat lisäaikaa kirjojen lukemiselle. Essin luokassa oppilaiden vanhemmat kävivät lukemassa oppilaille viikon aikana ja Annan luokassa Anna innokkaana ääneen lukijana pääsi lukemaan oppilaille. Myös koulun vanhemmat oppilaat kävivät lukemassa luokissa ja kirjallisuusviikko huipentui torstaina koulun auditoriossa, jossa luokat yksi kerraallaan kävivät esittelemässä runoja ja raamatun pätkiä.
 
Kuudennen luokan oppilas kävi lukemassa
Annan luokassa.


Anna lukemassa luokkansa oppilaille (lukeminen tuntuu
olevan harvoja tapoja saada oppilaat hiljaiseksi...)

Anna kävi luokkansa kanssa tiistaina koulun lähellä
olevassa uudessa ruokakaupassa ja vierailun tarkoituksena
oli opettaa lapsille eri kasvien osia joita he syövät sekä
kuinka kaupassa toimitaan. Tällaiset asiat eivät ole
täällä itsestäänselvyys, sillä vanhemmat eivät vie
lapsiaan kauppaan ja opeta näitä asioita.
Perjantai aamuna suureksi ihmetykseksemme Miriam lähti hyvin aikaisin kouluun, mikä oli todella epätodellista. Yleensä Miriamin ilmestyy koululle puolelta päivin (nyt kun auto on ollut rikki olemme kulkeneet bussilla). Syy aikaiseen lähtöön selvisi meille saavuttuamme koululle:  paikka oli täysin tyhjä lukuun ottamatta vartijaa, joka kertoi meille, muun henkilökunnan ja oppilaiden lähteneen perinteiseen tapaan marssimaan, olihan Belle March. Meillä ei tästä päivästä ei oltu informoitu mitään ja siksi olimme tulleet myöhässä eikä Miriamikaan aamulla kehoittanut meitä pitämään kiirettä... Vartija neuvoi meille reitin, mitä pitkin saisimme muut kiinni, mutta arvottuamme pienen hetken lähdemmekö hikoilemaan ja etsimään oppilaita vai jäisimmekö koululle odottamaan päätimme lähteä kotiin :D Se siitä marssimisesta ja hikoilemisesta.

Raskaat työt vaativat myös raskaat huvit joten viikonloppu meni "kosteissa" merkeissä, meressä sekä kuumissa lähteissä on lilluttu, grillattu ja vietetty aikaa ystävien kanssa. 
 
Tytöt lähdössä kaupungille syömään, mutta
Megillä olikin omat eväät matkassa, hih... :)


Perjantai-illan (aina) niin ihana auringonlasku <3

Tällä viikolla vietetään ranskalaista viikkoa ja meitä on pyydetty sen kunniaksi leipomaan pullaa perjantaiksi. Se mitä koulussa tulee viikolla tapahtumaan on meille vielä osittain mysteeri: oppilaat harjoittelevat Woogie boogie -laulua, joten ehkäpä jotain esityksiä on luvassa...kuka tietää? (ei me ainakaan) 


Nähdään kohta! 

XOXO E&A
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti