keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Rusketusraidat

Viime viikko oli meillä viimeinen harjoitteluviikko. Samalla koko viikon vietettii ranskalaista viikkoa, joka huipentui perjantaina kansainväliseen Ranska päivään. Oppilaista huomasi koko viikon ajan, että heillä on alkamassa loma. Koulupäivät eivät olleet täysin normaaleja, joten se rikkoi oppilaiden normaalia viikkorytmiä ja he olivat todella levottomia. Heille pidettiin myös paljon viimeisiä kokeita ennen pääsiäislomaa, jotta opettajat voisivat laittaa oppilaille numerot kaikista aineista.


Ranskan opettaja yritti opettaa lapsia laulamaan
woogieboogie laulua ranskaksi.
Keskiviikkona meillä ei ollut koulua, koska koululla järjestettiin matematiikka kilpailu eikä oppilaidenkaan tarvinnut mennä kouluun ellei ottanut osaa kilpailussa. Pyhitimme siis keskiviikon shoppaillen tuliaisia kaikille ihanille!<3 (oltiin siis ihan turisteja mitä yritetään muuten aina välttää...!) Illalla oltiin sovittu, että tehdään meidän suominais porukan kanssa sushia. Oli jotenkin hassua tehdä täällä sushia, mutta hyvin onnistui ja maistui hyvältä!

Keskiviikkona meillä oli vapaapäivä koulusta,
joten lähdimme vähän shoppailemaan...


Keskiviikkona vietimme myös sushi-illan
suomalaisnaisten kesken ;)
Perjantaina oli ihan voittajafiilis, kun tiedettiin, että mennään viimeistä päivää koululle! Auditoriossa oli järjestetty hieman ohjelmaa Ranska-päivän kunniaksi; ranskalaisen ruuan valmistus kilpailu, crepsien paistoa ja lapset kävivät esittämässä rankan kielisiä lasten lauluja. Kaiken kaikkiaan ihan mukava päivä, mutta taas huomasi, että täällä kenelläkään ei ole kunnon taitoa organisoida ja järjestää tapahtumaa, jossa kaikki sujuisi sulavasti... Koulun jälkeen menimme vielä hetkeksi rannalle ja tapasimme lisää suomalaisia! Katsoimme, että toinen heistä näyttää aivan Pete Parkkoselta ja kun hän tuli kohdalle niin hän sanoi "ai, täällä on muitakin suomalaisia!". Tämän jälkeen olimme aivan varmoja siitä, että se on Pete. Esitellessään itsensä Peteksi tiesimme sen varmasti :D Hassua miten pieni maailma on, että tapaa täällä maapallon toisella puolella muita suomalaisia ja vielä suomalaisen pop-artistin. Vietimme hänen ja hänen seuralaisensa kanssa muutamana päivänä hieman aikaa, mutta halusimme sen verran kunnioittaa heidän lomaansa, että emme edes pyytäneet kuvaa tai nimikirjoitusta.

Perjantai illalla lähdimme hieman juhlistamaan viimeistä harjoitteluviikkoa ja kävimme viereisessä kylässä juomassa drinksut.

Lähdössä "vikaa" kertaa koululle!


Ranska viikko huipentui perjantaina kansainväliseen ranska-päivään.

Anna teki luokkansa kanssa "Good class mate is..."
puun vielä viimeisenä päivänä.


Kirjoittamisessa Annaa auttoi ystävämme Kerry.

Perjantaina kävimme Scotts Headissa, jossa
kaksi tyttöä halusivat letittää meidän hiuksia...


Eivätkä he halunneet millään lopettaa...
Sunnuntaina pääsimme vihdoin käymään Emerald Poolilla, joka oli viimeinen kohde meidän PAKKO käydä listalla. Lähdimme aamulla kymmenen aikaan liikenteeseen ja saavuimme putouksille vajaa kaksi tuntia myöhemmin. Vesi oli ihanan puhdasta ja kirkasta (ja kylmää) niin kuin kaikissa putouksissa täällä. Samalla reissulla kuskimme ja hänen ystävänsä esitteli meille erilaisia kasveja ja hedelmiä sekä kertoivat mitä kaikkea niistä voi tehdä. On uskomatonta, kuinka paljon pelkästään luonnosta saa apua vaikka mihin vaivaan! Kävimme myös "Carib Territory" :lla, joka on aluetta jossa alkuperäiskansan jälkeläiset asustavat. Alueella ei kuitenkaan asu enää ihan täysin alkuperäiskansalaisia, vaan he ovat myös sekoittuneet saaren muun väestön kanssa ja he elävät samalla tavalla, kuin muuallakin saarella. Kalinagoon on rakennettu siis ns. lavastekylä siitä, miten alkuperäiskansa on joskus elänyt, mutta siitä sai kuitenkin jonkinlaisen käsityksen oppaamme avulla miten he ovat eläneet. Alueella asuvista ihmisistä kuitenkin näkee, että heissä on intiaaniverta. Matkalla kotiin kävimme vielä kuuman päivän päätteeksi pulahtamassa jokeen, joka virkisti oikein mukavasti loppupäiväksi!
Sunnuntaina kävimme Emerald Poolilla


"Luolassa"


Maisemat olivat jälleen henkeä salpaavat


Maistoimme ekaa kertaa guavaa


Näistä pienen pienistä siemenistä tehdään
risiiniöljyä...


Saimme maistaa myös kaakaopavun siemeniä!
Ei kyllä maistunut yhtää suklaalle, pieni pettymys :(


Kanootti Kalinagon lavaste kylässä.


Rakennus, joka on ollut aikoinaan alkuperäisasukkaiden
kokoontumispaikka.


"Alkuperäisasukkaat" soittamassa rumpuja...


Pääsimme myös samaan kuvaan heidän kanssaan...


Täysin luonnon muovaama vesiputous.

Vanha kalaverkko, jota nyt käytetään riippumattona.


Ensimmäinen vaihe kanootin rakentamisessa.


"Liikkuvia" puita...


Puusta tehtyjä naamoja :D Afrikkailaisilta veljiltä opittua taitoa.


"I was here...!"


Alkuperäisasukkaiden upeaa käsityötä, joka
on tehty kookospähkinään.


Korin tekoa...


Vielä ennen kotiin paluuta kävimme joessa uimassa :)

Hyvä päivä oli!!


XOXO
A&E

1 kommentti:

  1. Hei! Opiskelen Oulun yliopistossa ja tutkin gradussani, kuinka persoonallisuus vaikuttaa kykyyn sopeutua vieraaseen maahan Latinalaisen Amerikan kontekstissa. Olen etsimässä tutkimukseeni henkilöitä, jotka ovat olleet vaihdossa / vapaaehtoistyössä / harjoittelussa kyseisellä alueella lähivuosina. Huomasin blogistasi, että sinä olet ollut ja olisinkin erittäin kiitollinen, jos voisit auttaa minua tutkimuksessani! Olisi mukava, jos voisit välittää tiedon tutkimuksesta myös mukana olleelle kaverillesi.

    Osallistuminen on helppoa, tehtävänä on ainoastaan täyttää netissä oleva kysely sekä siihen sisältyvä persoonallisuustesti. Kyseinen persoonallisuustesti on laadukas ja saat siitä kattavat tulokset heti myös itsellesi!

    Osallistuneiden kesken arvon 100€ lahjakortin joko Finnairille tai Norwegianille, voittajan toiveen mukaisesti. Ilmoitathan piakkoin, mikäli haluat(te) osallistua tutkimukseeni! Terkuin Minne (minne.merikukka@gmail.com)

    VastaaPoista