sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pullan(hikinen)tuoksuinen sunnuntai

Kolmas viikko paratiisissa alkaa olla lopuillaan ja uutuuden viehätys haihtumassa (hullua miten nopeasti aika menee!!). Arki on tullut vastaan eikä rannalla ehdi viikolla makoilla niin paljoa kuin aluksi luulimme. Kaupassa on käytävä, ruokaa laitettava ja siivottavakin välillä. Ja pitäähän niitä koulutehtäviäkin välillä miettiä.... Kaiken tämän lisäksi ollaan koettu kauhun hetkiä hiiren ja jättihämähäkin kanssa!! Onneksi vkl ovat sentään olemassa jolloin voi heittää aivot narikkaan ja huokaista helpotuksesta.

Harjoittelua on nyt takana kaksi viikkoa ja ollaan keretty puuhastelemaan lasten kanssa paljon. Molemmat ovat askarrelleet ja käynnistäneet "lukudiplomi"-projektin. Tämän lisäksi pääsimme torstaina pitämään liikuntatunnin. Perjantaina kulttuurishokki iski Annaan kuin salama kirkkaalta taivaalta ja hän olisi halunnut vain juosta kiljuen kotiin ja sulkea ovet ja ikkunat ulkopuoliselta maailmalta sekä olla yksin. Onneksi on kuitenkin, joku jolle voi purkaa pahan mielen ja turhautumisen. Illalla oli jo onneksi parempi mieli.

Liikuntatunti tuntui alussa olevan oikea katastrofi. Kaikki mitä pyysimme lapsia tekemään tuntui olevan äärimmäisen vaikeaa esim. suoran rivin tekemiseen meni 15 minuuttia, kun kukaan ei tuntunut ymmärtävän mitä pitää tehdä!? Kukaan ei kuunnellut ohjeita vaan lapset juoksentelivat kuin päättömät kanat ympäri pihaa. Toisaalta osa lapsista taisivat kokeilla meitä, koska kun Essi lähetti kolme poikaa takaisin luokkaan tekemään läksyjä pelaamisen sijaan, olisi sääntöjen noudattaminen tuntunutkin olevan pojista ihan ok. Onneksi lopputunti sujui jo hieman paremmin ja lapsilla tuntui loppujen lopuksi olevan ihan hauskaakin.

Lapset täällä ovat todella energisiä. Oppilaat huutavat ja juoksentelevat luokassa, varastavat toisilta kumeja, kyniä, rahaa...yms. sekä tappelevat ja lyövät toisiaan. Puhuminen ei auta, kaikki mitä heille sanotaan menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ainut, jota he uskovat ovat uhkailu ja lyöminen. Vielä senkin jälkeen kun opettaja on lyönyt heitä kepillä sormille sama meno jatkuu viiden minuutin päästä. Ihmeellistä, että lapset eivät ole oppineet lyömisestä vaan menevät aina siihen pisteeseen asti ettei opettaja enää keksi muuta kuin lyömisen. Lapsilla on koulupäivän aikana yksi tauko, jolloin he syövät välipalan. Heille ei siis tarjoilla ilmaista kouluruokaa niin kuin Suomessa. Keskittymisen puute varmasti johtuu taukojen vähäisyydestä ja välillä tuntuu itselläkin ettei jaksa keskittyä... Lapsille pakataan kotona tavallisesti evääksi herkkuja (sipsiä, karkkia, keksejä...) ja koulun pihakioskiltakin saa ostettua evääksi herkkuja ja pizzaa... Väsymys sekä liika sokeri varmasti siis vain pahentavat lasten energisyyttä.

Osaavat lapset olla todella suloisia ja ihaniakin. Varsinkin tytöt ovat ihastuneita meihin, he haluavat hipelöidä meidän hiuksia ja roikkuvat käsipuolessa välillä turhautumiseen asti. Essiä monet kutsuvat "frozen" ladyksi ja moni on kysellyt pystynkö jäädyttämään ihmisiä niin kuin  Elsa "Frozen-elokuvassa" :) :)

Tänään ollaan leivottu pullaa ja askarreltu meidän kierrätysprojektia varten (toivottavasti ei turhaan). Vaikka piirtäminen ja arkarteleminen ovat todella mukavaa ajanvietettä, toivotaan että lapset oppisisivatkin jotain.

Taikinaa tehdessä meinasi
jauhot loppua kesken, mutta
onneksi lähikauppa oli auki
vaikka olikin sunnuntai.

Anna toimi leipurina.
Kyllä tästä hyvä tulee...


Huomatkaa hieno "kaulin".
Vakavaa touhua...

Kuka sanoi, ettei ilman kaulinta voi tehdä pullaa!?
Viinipullo toimi paremmin kuin hyvin!

Jämäkkä pötkö!

Matkalla uuniin...

...ja uunista ulos!

Nam!

Askarreltiin opetusmateriaalia kierrätysprojektia varten.

XOXO A&E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti